Yalnız Mesajı Göster

Diyarbakır Usulü Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Usulü Revani



Diyarbakır Usulü Revani Tarifi - Diyarbakır Usulü Revani Yapılışı - Diyarbakır Usulü Revani Nasıl Yapılır - Diyarbakır Usulü Revani Malzemeleri

Malzemeler (8 kişilik)

6 kahve fincanı Toz Şeker

4 kahve fincanı Yoğurt

7 kahve fincanı Un

4 adet Yumurta

1 kahve fincanı İrmik

1 kahve fincanı Sıvı Yağ

1 Kabartma Tozu (ya da karbonat)

20 kadar ağartılmış badem

1 fiske tuz

ŞURUBU İÇİN

5 su bardağı Toz Şeker

5 su bardağı Su

2-3 damla Limon Suyu


Yapılışı:

Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın

Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin Kek kıvamında bir hamur elde edin

Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın Fırından çıkarınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz


Not: Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır Eğer pişen madde soğuk ise, o zaman şurubu sıcak dökülmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla