Konu
:
Diyarbakır Usulü Revani
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Usulü Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diyarbakır Usulü Revani
Diyarbakır Usulü Revani Tarifi - Diyarbakır Usulü Revani Yapılışı - Diyarbakır Usulü Revani Nasıl Yapılır - Diyarbakır Usulü Revani Malzemeleri
Malzemeler (8 kişilik)
6 kahve fincanı Toz Şeker
4 kahve fincanı Yoğurt
7 kahve fincanı Un
4 adet Yumurta
1 kahve fincanı İrmik
1 kahve fincanı Sıvı Yağ
1 Kabartma Tozu (ya da karbonat)
20 kadar ağartılmış badem
1 fiske tuz
ŞURUBU İÇİN
5 su bardağı Toz Şeker
5 su bardağı Su
2-3 damla Limon Suyu
Yapılışı:
Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın
Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin
Kek kıvamında bir hamur elde edin
Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın
Fırından çıkarınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin
Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın
Üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz
Not: Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır
Eğer pişen madde soğuk ise, o zaman şurubu sıcak dökülmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul