Konu
:
Marmelatlı Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Milföy Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Milföy Tatlısı
marmelatlı milföy böreği - marmelat ile milföy katkısı tarifi - milföylü tatlı nasıl yapılırMalzemesi:
375 gr
milföy hamuru
1 yumurta sarısı
İç malzemesi:
80 gr
badem
1 yumurta akı
50 gr
toz şeker
150 gr
marmelat
Üzerine sürmek için:
50 gr
pudra şekeri
1 çorba kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:
Milföy hamurunu buzdolabında muhafaza ediyorsanız, bir saat önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin
Hamuru 35 cm
ebadında 1/2 santim kalınlığında açın
Bu hamurdan 5 x 7,5 cm
ebadında parçalar kesin
Bu hamurdan ortalama 24 parça çıkacaktır
Çekilmiş bademi yumurta akını, şekeri ve marmeladı karıştırın
Yumurta sarılarını çırpın
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün
Her parçanın tam ortasına iç malzemeden bir kaşık yerleştirin
Hamurun kalan parçalarından ince çubuklar kesin ve iç malzemesinin üzerine çapraz şekilde yerleştirin
Parçaları yağlanmış tepsiye dizerek sıcak fırında 15 dakika kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra pudra şekerini sıcak su ile karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün
Soğuduktan sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul