Konu
:
Karagöz Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karagöz Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karagöz Tatlısı
• 250 gr süt
• 250 gr tereyağı
• 1 çay bardağı şeker Şurubu:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 30 gr yaş hamur mayası
• 2 çorba kaşığı kakao
• Aldığı kadar un
1- Tereyağı eritilir
2- Ilık süt ile maya da eritilir
Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır
Un ilave edilerek yoğurulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir
Mayalanmaya bırakılır
3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur
4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır
Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır
5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır
Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir
6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir
7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir
Şurubu:
1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır
Kaynaymca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul