Yalnız Mesajı Göster

Karagöz Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı



• 250 gr süt

• 250 gr tereyağı

• 1 çay bardağı şeker Şurubu:

• 4 su bardağı şeker

• 4 su bardağı su

• 30 gr yaş hamur mayası

• 2 çorba kaşığı kakao

• Aldığı kadar un



1- Tereyağı eritilir

2- Ilık süt ile maya da eritilir Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır Un ilave edilerek yoğurulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir Mayalanmaya bırakılır

3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur

4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır

5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir

6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir

7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir

Şurubu:

1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır Kaynaymca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla