Yalnız Mesajı Göster

Likörlü Çikolata

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Likörlü Çikolata



likörlü çikolata nasıl yapılır - çikolata tarifleri

Malzemeler-

200 gr kuvertür bitter çikolata

Dolgu için-


200 gr kuvertür bitter çikolata

2 yemek kaşığı krema

2 yemek kaşığı tercih edilen likör

Yapraklar için-


100 gr kuvertür fildişi çikolata

Gül yaprakları

Yapılışı-


200 gr çikolata kesme tahtası üzerinde ince ince kesilir

Kesilen çikolatanın yarısı bir kaseye aktarılarak kaynayan büyük bir cezvenin üzerine oturtularak benmari usulü eritilir

Cezvedeki su çikolata kasesine değmemelidir

Eritilen çikolatanın üzerine kalan çikolata kırıkları ilave edilerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır

Eriyen çikolata çay kaşığı ile çikolata kalıbının içindeki boşluklara doldurulur ve kaşığın tersi ile kenarları sıvanır

Kalıp buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir


Dolgu için 200 gr çikolata ince ince kesilerek krema ile birlikte benmari usulü eritilir

Karışıma likör ilave edilerek karıştırılır

Karışım ılınınca buzdolabından çıkartılan kalıbın bölmelerinin 2/3 likörlü karışım ile doldurulur

5-10 dakika donması beklendikten sonra üstleri eritilen kuvertür çikolata ile boşluk kalmayacak ve kalıptan taşmayacak şekilde doldurulur

Donması için tekrar buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir

Ters çevrilerek bölmelerden çıkartılır

Üstlerini süslemek için-

Fildişi kuvertür benmari usulü eritilerek yıkanıp kurutulmuş gül yapraklarının tersine fırça ile sürülerek buzlukta 5-10 dakika bekletilir

Buzdolabından çıkartılır ve yapraklar dikkatlice soyulur

Çikolata yapraklarının arkalarına fırça ile eritilen çikolatadan sürülerek yapılan çikolataların kenarlarına yapıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla