Konu
:
Likörlü Çikolata
Yalnız Mesajı Göster
Likörlü Çikolata
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Likörlü Çikolata
likörlü çikolata nasıl yapılır - çikolata tarifleri
Malzemeler-
200 gr kuvertür bitter çikolata
Dolgu için-
200 gr kuvertür bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı tercih edilen likör
Yapraklar için-
100 gr kuvertür fildişi çikolata
Gül yaprakları
Yapılışı-
200 gr çikolata kesme tahtası üzerinde ince ince kesilir
Kesilen çikolatanın yarısı bir kaseye aktarılarak kaynayan büyük bir cezvenin üzerine oturtularak benmari usulü eritilir
Cezvedeki su çikolata kasesine değmemelidir
Eritilen çikolatanın üzerine kalan çikolata kırıkları ilave edilerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır
Eriyen çikolata çay kaşığı ile çikolata kalıbının içindeki boşluklara doldurulur ve kaşığın tersi ile kenarları sıvanır
Kalıp buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir
Dolgu için 200 gr çikolata ince ince kesilerek krema ile birlikte benmari usulü eritilir
Karışıma likör ilave edilerek karıştırılır
Karışım ılınınca buzdolabından çıkartılan kalıbın bölmelerinin 2/3 likörlü karışım ile doldurulur
5-10 dakika donması beklendikten sonra üstleri eritilen kuvertür çikolata ile boşluk kalmayacak ve kalıptan taşmayacak şekilde doldurulur
Donması için tekrar buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir
Ters çevrilerek bölmelerden çıkartılır
Üstlerini süslemek için-
Fildişi kuvertür benmari usulü eritilerek yıkanıp kurutulmuş gül yapraklarının tersine fırça ile sürülerek buzlukta 5-10 dakika bekletilir
Buzdolabından çıkartılır ve yapraklar dikkatlice soyulur
Çikolata yapraklarının arkalarına fırça ile eritilen çikolatadan sürülerek yapılan çikolataların kenarlarına yapıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul