Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Şambali

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Şambali



Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır



Malzemeleri


3 su bardağı irmik

3 su bardağı un

2 su bardağı şeker

2 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 portakal kabuğu rendesi

1 kahve fincanı sıvıyağ

Şerbeti İçin


1 su bardağı sıkma portakal suyu

üç buçuk su bardağı şeker

iki buçuk su bardağı su

Yapılışı:


- İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır

- Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta) 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır

- Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır

- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir

- 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır (arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur)

Alıntı Yaparak Cevapla