Konu
:
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf
Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf - Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler :
500 gr
tel kadayıf
2 su b
ceviz
1 çay b
sıvıyağ
1 çorba k
tereyağı
Şerbeti için:
5 su b
toz şeker
3
5 su b
su
yarım limon
Hazırlanışı :
Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın
Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın
Merdane ile iri kırılmış cevizi üzerine serpin
Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın
Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin
Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun
Bu arada şerbetini hazırlayın
Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk
kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul