Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf



Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf - Ev Usulü Cevizli Tel Kadayıf Tarifi



Malzemeler :

500 grtel kadayıf

2 su bceviz

1 çay bsıvıyağ

1 çorba ktereyağı

Şerbeti için:


5 su btoz şeker

35 su bsu

yarım limon

Hazırlanışı :

Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökerek iyice harmanlayın Yarısını tepsiye yayıp hafif bastırın Merdane ile iri kırılmış cevizi üzerine serpin Kalan kadayıfı da üzerine kapatıp hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin Kızaran kadayıfları el yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun


Bu arada şerbetini hazırlayın Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dk kaynattıktan sonra el dayanacak ısıya gelince kadayıfın üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla