Konu
:
Ev Baklası
Yalnız Mesajı Göster
Ev Baklası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Baklası
Ev Baklası Tarifi - Ev Baklası Nasıl Yapılır - Ev Baklası Malzemeleri
Ev Baklası İçin Gerekli Malzemeler:
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine:
Dövülmüş Ceviz
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Seker
3
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
Ev Baklavasını Tarifi:
Baklavanın şerbetini hazırlayalım
Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim
Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karıştıralım
Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederekpoğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım
Bezelerini üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim
İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım
Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim
Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalım
İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim
Kalan 10 bezeyi de açalım
Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım
Bu arada margarini kızdıralım
Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim
Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim
(margarin asla ilik olmamalı)
Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim
Baklavanın üzeri altın sarisi renk alana dek pişirelim
Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım
Üzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul