Yalnız Mesajı Göster

Fındık ve Bademli Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık ve Bademli Tatlı



Malzemeler


100 gr fındık

100 gr badem

225 gr toz şeker

5 çorba kaşığı un (50 gr)

6 yemek kaşığı gül suyu

5 adet yumurta

Yağlı kağıt

Tuz

Şurup İçin

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı


Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin

Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın

Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın

Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin

Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin

Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın

Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla