Yalnız Mesajı Göster

Bezeli Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezeli Elma Tatlısı




Lezzetli ve hafif bir tatlı

Malzemeler

Tabanı için
  • 6 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı seker
Kreması için
  • 3 adet yumurta sarisi
  • 800 ml sut (4 su bardağı)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı seker
Beze için

* 3 adet yumurta beyazı

* 4 yemek kaşığı şeker

* 1 tutam tuz

Hazırlanışı

[*]Elmaların kabukları soyulup rendelenir[*]Elmalar, şeker ve ceviz ile pişirilip fırına girebilen bir kaba konulur[*]Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır[*]Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır[*]Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir[*]Krema biraz soğuyunca elmaların üzerine boşaltılır[*]Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar çırpılır[*]�?eker ve tuz ilave edilir[*]Kremanın üzeri yumurta karları ile kaplanır[*]Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında kapağı açık şekilde üzeri pembeleşinceye kadar kızrtılır[*]Önce dışarıda sonra da dolapta soğutulup servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla