Konu
:
Ballı Kayısı Köpüğü
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Kayısı Köpüğü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Kayısı Köpüğü
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi - Ballı Kayısı Köpüğü Nasıl Yapılır
MALZEMELER
100 gr kuru kayısı
300 ml sicak su
2 yemek kasigi bal
300 gr yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin
Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin
Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin
Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin
Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin
Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz
Yumurta beyazlarini iyice çirpin
Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin
Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun
Bisküvilerle servis yapin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul