Yalnız Mesajı Göster

Ballı Kayısı Köpüğü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kayısı Köpüğü



Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi - Ballı Kayısı Köpüğü Nasıl Yapılır

MALZEMELER


100 gr kuru kayısı

300 ml sicak su

2 yemek kasigi bal

300 gr yogurt


YAPILIŞ TARİFİ


Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin

Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin


Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz


Yumurta beyazlarini iyice çirpin Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin


Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun

Bisküvilerle servis yapin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla