Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Ayva ve Keşkül

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ayva ve Keşkül



Tarçınlı Ayva ve Keşkül Tarifi - Tarçınlı Ayva ve Keşkül Yapılışı


Malzeme


1 paket Keşkül

3,5 su bardağı Süt

20 toz yeşil fıstık

1 adet ayva

40 gr Margarin

3 gr tarçın

30 gr Pudra Şekeri

4 dal taze nane


Hazırlanışı


Keşkül paketinin tamamı süt ile karıştırılarak pişirilir Ayvalar soyularak ortasındaki çekirdeği çıkartılır ve ince dilimler şeklinde doğranır Bir tavaya margarin konularak eritilir


Yağda ayvalar hafif sotelenir ve pudra şekeri ile tarçın ilave edilir Bir bardak içerisine önce keşkül, sonra ayva konularak doldurulur Son olarak toz fıstık ve nane ile süslenerek servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla