Konu
:
Sakızlı krokanlı muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı krokanlı muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı krokanlı muhallebi
Malzemeler
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavuralım
Ateşten alıp 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştıralım
Dövülmüş damla sakızı da muhallebiye ekleyelim
Tekrar ocağa alalım
Koyu bir kıvam elde edelim
Muhallebiyi ocaktan alalım
10 dakika mikserle karıştıralım
Servis kaselerine alıp buzdolabında soğutalım
Krokan için yapışmaz yüzeyli tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavuralım
Yağh kağıda dökelim
Krokan donunca küçük parçalar halinde kırıp, muhallebinin üzerine koyalım ve servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul