Konu: Aşure 21
Yalnız Mesajı Göster

Aşure 21

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 21



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

2 bardak aşurelik buğday

15 bardak su

½ bardak nohut

½ bardak kuru fasulye

4 çorba kaşığı kuru üzüm

4 çorba kaşığı çam fıstığı

3 bardak şeker

5 incir

8 kayısı

Üzeri İçin

Ceviz

Badem

Kuş üzümü

Nar

Şam fıstığı


Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın

Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin

Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin

Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin

Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın

Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın

Servis kâselerine bölün

Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin


Doğan Balpetek

Alıntı Yaparak Cevapla