Yalnız Mesajı Göster

Taneli Aşure

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taneli Aşure



Taneli Aşure Tarifi - Taneli Aşure Yapılışı - Taneli Aşure Nasıl Yapılır - Taneli Aşure Malzemeleri

1 kilo aşürelik buğday

250 gram pirinç

250 gram fasulye

250 gram nohut

250 gram bakla içi

250 gram çekirdeksiz üzüm

3 kilo şeker

Biraz gül suyu

Harcın kaldırabileceği kadar su

Fıstık, üzüm, badem, ceviz içleri, incir ve nar gibi meyvalar


Şeker, fıstık, ve emsali meyvalardan gayrı, diğer hububat, akşamdan ayıklanıp suya yatırılır Sabahleyin hepsi, ayrı ayrı haşlanır Yine hepisi, büyük bir tencereye veya küçük bir kazan içine dökülüp birleştirilir Şekeri de katılıp kıvamı veçhile beslenerek pişirinceye kadar ara sıra karıştırmayı ihmal etmiyerek, ameliyeye nihayet verilir Kâselere bölündükten sonra, üzerleri ayrıca fıstık, üzüm veya badem, yahut cevizler bezenir ve gül suyu da serpip bolca yenilir


Not: Havi olduğu bütün gıda maddeleri hasebiyle, besleyici ve kuvvetli bir tatlıdır Muharrem ayının onuncu günü pişirilip dağıtılan ve bugün, her tarfta âdet haline gelmiş bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla