Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Kayısı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Kayısı Tatlısı



Malzemeler

1 kg İri Cins Kuru Kayısı

1/2 Su Bardağı Tozşeker

20 gr Susam

200 gr Ceviz İçi

8 Su Bardağı Su

1/2 Limon



Yemeğin Tarifi

Kuru kayısıları iyice yıkayın Bir tencereye alıp içerisine şeker su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın

Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun Küçük bir tepsiye dizin Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin

Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın Üzerine susam serperek servis yapın

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla