Konu
:
Çorum Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Çorum Baklavası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çorum Baklavası
Malzemeler:
6 su bardağı un
1
5 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
Şurup için:
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
*Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuzu ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp yumurtalar, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
*Dinlenen hamurdan 30 eşit beze hazırlayın
Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 3-5 santimlik ince yufkalar şeklinde açtıktan sonra kuruması için geniş bir mutfak bezinin üzerine alın
*Tereyağını eritip ılınmaya bırakın
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin
Üzerine sırasıyla ikişer çorba kaşığı ılınmış tereyağından gezdirerek dökün, ceviz içi serpiştirin
Yufkayı oklavaya sarıp iki elle yufkanın uçlarından tutarak oklavanın ortasına doğru büzüştürün
Sonrada çıkarıp her büzdüğünüz ruloyu 4 santim uzunluğunda kesin
Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın
*Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Kalan yağı dilimlerin üzerlerine gezdirerek dökün
175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin
*Şurup için şeker ve suyu tencereye alın
Şeker iyice eriyinceye kadar bir taşım kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Sıcak hamurların üzerine gezdirerek dökün
Yarım saat şerbeti çekmesi için bekletin
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul