Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı



Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler


300 Gr Tel Kadayıf

4 Yumurta

1 Su B Toz Şeker

2 Su B Un

1 Paket Vanilya

1 Paket Kabartma Tozu

1 Su B Ceviz

1 Çorba K Tereyağı

Yarım Çay B Fındık Yağı


Şerbeti İçin:


4 Su B Su

3,5 Su B Toz Şeker

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:


Kaymaklı Dondurma

Yapılışı


Kadayıfı tiftikliyoruz Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz


İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz


Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz


Ilımaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla