Konu
:
Muhallebili Lokum Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Lokum Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Lokum Tarifi
muhallebi lokumu - muhallebili lokum nasıl yapılır
Malzemeler:
3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
2 adet muz
İri dövülmüş fındık veya ceviz
Bolca hindistan cevizi
Damla çikolata
Yapılışı:
Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin
İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin
25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin
Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin
1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın
Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz
Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin
Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3′e - boyuna 4′e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz
Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır
Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul