Konu
:
Gelin Bohcasi
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Bohcasi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Bohcasi
Gelin Bohcasi
Malzemeler:
1 Kg Baklavalik Un
3 Adet Yumurta
1/2 Çorba Kasigi Tuz
2 Su Bardagi Su
1/2 Kg Nisasta
400 gr Tereyagi
2,5 Su Bardagi Antepfistigi
Kaymak
Serbeti Için:
1 Kg Seker
3
5 Su Bardagi Su
Hazirlanisi:
Genis bir kaba unu eleyin
Üzerine yumurtalari kirin
Tuzu ve suyu ekleyin
Sert bir hamur olana dek yogurun
Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin
Dinlenen hamuru 12 esit parçaya bölün
Üzerine nisasta serpin
Hamurlari yassi hale getirin
Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açin
Yufkalarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin
Açtiginiz 12 yufkanin dördünün düz bir zemine,aralarina eritilmis tereyagi sürerek,üst üste dizin
8 cm çapinda kareler kesin
Karelere bir çay kasigi dolusu kaymak ve yarim tatli kasigi dolusu dövülmüs fistik koyun
Karenin dört ucunu üstte birlestirerek,sikistirin
Yaglanmis tepsiye dizin
Eritmis oldugunuz tereyagini tepsiye dökün
Fazla yagi egerek bosaltin
Orta isili firinda üzeri kizarana dek pisirin
Serbet için sicak su ile sekeri kaynatin
Surup kivamina geldiginde tencereyi atesin üzerinden alin
Firindan çikardiginiz tatlinin üzerine sicak sicak dökün
Serbetini çektikten sonra servis yapin
Afiyet Olsun!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul