Yalnız Mesajı Göster

Gelin Bohcasi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Bohcasi



Gelin Bohcasi


Malzemeler:


1 Kg Baklavalik Un

3 Adet Yumurta

1/2 Çorba Kasigi Tuz

2 Su Bardagi Su

1/2 Kg Nisasta

400 gr Tereyagi

2,5 Su Bardagi Antepfistigi

Kaymak


Serbeti Için:

1 Kg Seker

35 Su Bardagi Su


Hazirlanisi:


Genis bir kaba unu eleyinÜzerine yumurtalari kirinTuzu ve suyu ekleyinSert bir hamur olana dek yogurunÜzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin Dinlenen hamuru 12 esit parçaya bölünÜzerine nisasta serpinHamurlari yassi hale getirinBir zemin üzerinde oklava ile çok ince açinYufkalarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin


Açtiginiz 12 yufkanin dördünün düz bir zemine,aralarina eritilmis tereyagi sürerek,üst üste dizin8 cm çapinda kareler kesinKarelere bir çay kasigi dolusu kaymak ve yarim tatli kasigi dolusu dövülmüs fistik koyunKarenin dört ucunu üstte birlestirerek,sikistirinYaglanmis tepsiye dizin Eritmis oldugunuz tereyagini tepsiye dökünFazla yagi egerek bosaltinOrta isili firinda üzeri kizarana dek pisirin Serbet için sicak su ile sekeri kaynatinSurup kivamina geldiginde tencereyi atesin üzerinden alinFirindan çikardiginiz tatlinin üzerine sicak sicak dökünSerbetini çektikten sonra servis yapin


Afiyet Olsun!!!


Alıntı Yaparak Cevapla