Konu
:
Bal Parmak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bal Parmak Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal Parmak Tatlısı
BAL PARMAK
MALZEMELER:
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1
5 pk
kabartma tozu
4
5 su bardağı un
Yarım kase irmik
ŞERBETİ:
3
5 su bard
şeker
3
5 su bard
su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım
Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım
Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım
Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım
Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim
Afiyet olsuuun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul