Yalnız Mesajı Göster

Bal Parmak Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Parmak Tatlısı



BAL PARMAK


MALZEMELER:

2 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin

15 pk kabartma tozu

45 su bardağı un

Yarım kase irmik


ŞERBETİ:

35 su bard şeker

35 su bard su

1/4 limon suyu


YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım

Yoğurma kabımıza margarin,yumurta ve şekeri alıp iyice karıştıralım

Ardından un ve şekeri katıp iyice yoğuralım

Hamurdan parmak inceliğinde5'er cm lik çubuklar yapalım

Bunları irmik içinde yuvarlıyalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim

Önceden ısıttığımız 190 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökelim

Afiyet olsuuun

Alıntı Yaparak Cevapla