Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Afyon Lokumu Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Afyon Lokumu Tarifi



Afyon Lokumu - Ev Yapımı Lokum - Evde Ayfon Lokumu Yapımı




Malzemeler


2 Yemek Kaşığı (21 gr) Toz Jelatin

1/2 Su Bardağı (125 ml) Soğuk Su

2 Su Bardağı Tozşeker

2/3 Su Bardağı Glikoz

1/4 Su Bardağı Su

1 Tutam Tuz

1 Paket Vanilya



Yapılışı


Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk dakika çırpın Mayonez gibi koyu bir kıvam aldığı anda çırpmayı bırakın

Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk ısıtın (Kaynatmamaya dikkat edin)

Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip, yine mikser ile 12 dk çırpın Bu aşamada ne kadar kolunuz yorulursa yorulsun süreyi kısaltmayın

Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin, kalınlığı 1,5 cm kadar olacak şekilde dökün

Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın

Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla