Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Tulumba Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tulumba Tatlısı



Malzemeler:

25 su bun

2 su bsu

50 grmargarin

1 tatlı ktoz şeker

1 çay ktuz

3 yumurta

1 çorba kirmik

1 çorba knişasta

1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:


35 su btoz şeker

25 su bsu

1 dilim limon

Hazırlanışı:


Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin Hamurun suyu bitince ocaktan alın Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin


Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın


Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun


Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla