Konu
:
Limonlu Tulumba Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Tulumba Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
2
5 su b
un
2 su b
su
50 gr
margarin
1 tatlı k
toz şeker
1 çay k
tuz
3 yumurta
1 çorba k
irmik
1 çorba k
nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3
5 su b
toz şeker
2
5 su b
su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır
Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin
Hamurun suyu bitince ocaktan alın
Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın
Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin
Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın
Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın
Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun
Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın
Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul