Konu
:
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi - Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Yapılışı - İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmik Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler :
Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı
3 Su B
İrmik
3 Yumurta
100 Gr
Tereyağı
1 Çay B
Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
150 Gr
Tel Kadayıf
1 Su B
Ceviz
Şerbeti İçin:
3,5 Su B
Toz Şeker
3,5 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Tel kadayıfları tiftikliyoruz
İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz
Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz
Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz
Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz
Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul