Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı



Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi - Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Yapılışı - İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmik Tatlısı Malzemeleri

Malzemeler :


Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı

3 Su B İrmik

3 Yumurta

100 Gr Tereyağı

1 Çay B Sıvıyağ

1 Paket Vanilya

1 Paket Kabartma Tozu

150 Gr Tel Kadayıf

1 Su B Ceviz

Şerbeti İçin:

3,5 Su B Toz Şeker

3,5 Su B Su

1 Dilim Limon


Hazırlanışı


Tel kadayıfları tiftikliyoruz İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz


Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz


Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz


Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla