Konu
:
İrmikli Kemalpaşa Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Kemalpaşa Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Kemalpaşa Tatlısı
ev yapımı kemalpaşa tatlısı - şerbetli tatlı tarifleri - kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır - irmikli tatlılar
Malzemeler-
250 gr tuzsuz taze köy peyniri
5 yemek kaşığı irmik
10-11 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Şurup için-
2 su bardağı toz şeker
2 1/2 su bardağı su
Yapılışı-
Yumurtalar çırpılır
Peynir çatalla ezilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır
Tüm malzemeler karıştırılır,elle yoğurulduktan sonra küçük parçalar kopartılarak top şekli verilir
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Pişen tatlılar soğumaya bırakılır
Şurup için su ve şeker 5-6 dakika kaynatılır
Kaynayan şuruba soğutulmuş tatlılar aktarılarak 8-10 dakika kaynatılıp şurubu emmesi sağlanır
Daha sonra derinliği olan büyükçe bir kaseye alınarak soğumaya bırakılır
Kemalpaşa tatlısı soğurken kalan şurubu da biraz çeker ve servise hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul