Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Kemalpaşa Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Kemalpaşa Tatlısı



ev yapımı kemalpaşa tatlısı - şerbetli tatlı tarifleri - kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır - irmikli tatlılar

Malzemeler-


250 gr tuzsuz taze köy peyniri

5 yemek kaşığı irmik

10-11 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

1/2 paket kabartma tozu

Şurup için-


2 su bardağı toz şeker

2 1/2 su bardağı su

Yapılışı-


Yumurtalar çırpılır

Peynir çatalla ezilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır

Tüm malzemeler karıştırılır,elle yoğurulduktan sonra küçük parçalar kopartılarak top şekli verilir

Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Pişen tatlılar soğumaya bırakılır

Şurup için su ve şeker 5-6 dakika kaynatılır

Kaynayan şuruba soğutulmuş tatlılar aktarılarak 8-10 dakika kaynatılıp şurubu emmesi sağlanır

Daha sonra derinliği olan büyükçe bir kaseye alınarak soğumaya bırakılır

Kemalpaşa tatlısı soğurken kalan şurubu da biraz çeker ve servise hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla