Konu
:
Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı
Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı - Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
400gr
Hatay Kadayıfı
1 Çay B
Sıvıyağ
1,5 Su B
Ceviz
Şerbeti İçin:
3 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
1 Paket Krem Şanti
2 Su B
Süt
2 Çorba K
Kaymak
4 Adet Kivi
Hazırlanışı
Kadayıfımızı ince ince doğruyoruz
Cevizleri merdane yardımıyla kırıyoruz
Doğradığımız kadayıfları geniş bir kaba alıyoruz
Üzerine yağ döküp karıştırıyoruz
Yağladığımız tepsimize önce kadayıf arasına ceviz sonra tekrar kadayıf koyup kapağını kapatıyoruz
Üzerine koyduğumuz ağırlıkla bir süre bekletiyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz
Şerbetimizi hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu kaynatıyoruz
Kadayıf ve şerbet ılıdıktan sonra şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz
Bir kabın içinde çırptığımız krem şanti süt ve kaymak karışımını tatlının üzerine yayıyoruz
Küçük küçük kestiğimiz kivilerle tatlımızı süslüyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul