Yalnız Mesajı Göster

Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı



Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı - Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Tarifi



Malzemeler :

400gr Hatay Kadayıfı

1 Çay B Sıvıyağ

1,5 Su B Ceviz

Şerbeti İçin:

3 Su B Toz Şeker

2 Su B Su

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:

1 Paket Krem Şanti

2 Su B Süt

2 Çorba K Kaymak

4 Adet Kivi

Hazırlanışı

Kadayıfımızı ince ince doğruyoruz Cevizleri merdane yardımıyla kırıyoruz Doğradığımız kadayıfları geniş bir kaba alıyoruz


Üzerine yağ döküp karıştırıyoruz Yağladığımız tepsimize önce kadayıf arasına ceviz sonra tekrar kadayıf koyup kapağını kapatıyoruz


Üzerine koyduğumuz ağırlıkla bir süre bekletiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz Şerbetimizi hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu kaynatıyoruz


Kadayıf ve şerbet ılıdıktan sonra şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz


Bir kabın içinde çırptığımız krem şanti süt ve kaymak karışımını tatlının üzerine yayıyoruz Küçük küçük kestiğimiz kivilerle tatlımızı süslüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla