Konu
:
Pepeçuralı İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pepeçuralı İrmik Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pepeçuralı İrmik Tatlısı
Pepeçuralı İrmik Tatlısı Tarifi - Pepeçuralı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Pepeçuralı İrmik Tatlısının Yapılışı
Malzemeler:
pepeçura için:
3 su bardağı kara üzüm suyu (hoş kokulu küçük taneli makbul olan)
1/4 su bardağı ince mısır unu
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı şeker
irmik tatlısı için:
1 lt
süt(5 su bardağı)
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağından az şeker(damak tadınıza göre)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ(arzu ederseniz)
üzeri için:
4 adet petibör bisküvi
6-7 adet iç ceviz
Yapılışı:
1
İrmik tatlısı için bir tencereye irmiği,şekeri veyumurta sarısını alıp karıştırın
Yavaş yavaş süt ilave edip,karıştırarak pişirin
2 dk
kaynattıktan sonra tabanı ıslatılmış bir borcama döküp,üzerini düzleyin
2
Başka bir tencereye,şekeri,limon suyunu,mısır unu ve nişastasını alın
Delikli bir süzgeçte üzümlerin suyunu çıkarıp(3 su bardağı) tencereye yavaşça karıştırarak boşaltın
Pişirip,irmikli tatlının üzerine dökün
3
İyice ılıdıktan sonra robotta çekilmiş ceviz ve bisküvi kırıntısını üzerine serin
Üzerini streçle kaplayıp öylece buzdolabında soğutup,servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul