Yalnız Mesajı Göster

Pepeçuralı İrmik Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçuralı İrmik Tatlısı



Pepeçuralı İrmik Tatlısı Tarifi - Pepeçuralı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Pepeçuralı İrmik Tatlısının Yapılışı

Malzemeler:

pepeçura için:


3 su bardağı kara üzüm suyu (hoş kokulu küçük taneli makbul olan)

1/4 su bardağı ince mısır unu

1/4 su bardağı mısır nişastası

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 su bardağı şeker

irmik tatlısı için:


1 ltsüt(5 su bardağı)

1 su bardağından 1 parmak eksik irmik

1 su bardağından az şeker(damak tadınıza göre)

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tereyağ(arzu ederseniz)

üzeri için:


4 adet petibör bisküvi

6-7 adet iç ceviz

Yapılışı:


1 İrmik tatlısı için bir tencereye irmiği,şekeri veyumurta sarısını alıp karıştırınYavaş yavaş süt ilave edip,karıştırarak pişirin2 dk kaynattıktan sonra tabanı ıslatılmış bir borcama döküp,üzerini düzleyin

2 Başka bir tencereye,şekeri,limon suyunu,mısır unu ve nişastasını alınDelikli bir süzgeçte üzümlerin suyunu çıkarıp(3 su bardağı) tencereye yavaşça karıştırarak boşaltınPişirip,irmikli tatlının üzerine dökün

3 İyice ılıdıktan sonra robotta çekilmiş ceviz ve bisküvi kırıntısını üzerine serinÜzerini streçle kaplayıp öylece buzdolabında soğutup,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla