Yalnız Mesajı Göster

Peksimet Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tatlısı



peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır






Malzemeler;

1 adet ekmek hamuru,

1/2 kg süt,

1 adet yumurta,

2 çorba kaşığı yoğurt,

125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar un
Hazırlanışı;

* Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın

* 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım

*Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim

*Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur

Alıntı Yaparak Cevapla