Konu
:
Peksimet Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Peksimet Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peksimet Tatlısı
peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler;
1 adet ekmek hamuru,
1/2 kg süt,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı yoğurt,
125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı;
* Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın
* 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım
*Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim
*Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul