Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Sarma Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Sarma Kadayıf



Sütlü Sarma Kadayıf - Sütlü Sarma Kadayıf Tarifi - Sütlü Sarma Kadayıf Yapılışı



Malzemeler:

2 yufka

300 grkadayıf

100 grtereyağı

1 su bceviz

Şerbeti için:


2,5 su bsüt

3 su btoz şeker

Hazırlanışı:

Yufkalardan birini tezgaha yayın Üzerine incecik doğranmış tel kadayıfı serpin Daha sonra doğrayıcıdan geçirdiğiniz cevizleri de serpin Kenarlarını katladıktan sonra sıkıca sararak rulo yapın Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın Rulo yaptığınız yufkaları keserek kadayıflı kısımları görünecek şekilde yağlanmış fırın kabına dizin Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek 180 derecede nar gibi kızartın


Diğer tarafta şerbeti için tencereye sütü ve şekeri alarak kaynatın Pişen ılık tatlıların üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün Üstünü yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla