Konu
:
Sütlü Sarma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Sarma Kadayıf
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Sarma Kadayıf
Sütlü Sarma Kadayıf - Sütlü Sarma Kadayıf Tarifi - Sütlü Sarma Kadayıf Yapılışı
Malzemeler:
2 yufka
300 gr
kadayıf
100 gr
tereyağı
1 su b
ceviz
Şerbeti için:
2,5 su b
süt
3 su b
toz şeker
Hazırlanışı:
Yufkalardan birini tezgaha yayın
Üzerine incecik doğranmış tel kadayıfı serpin
Daha sonra doğrayıcıdan geçirdiğiniz cevizleri de serpin
Kenarlarını katladıktan sonra sıkıca sararak rulo yapın
Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın
Rulo yaptığınız yufkaları keserek kadayıflı kısımları görünecek şekilde yağlanmış fırın kabına dizin
Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek 180 derecede nar gibi kızartın
Diğer tarafta şerbeti için tencereye sütü ve şekeri alarak kaynatın
Pişen ılık tatlıların üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün
Üstünü yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul