Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Sütlaç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Sütlaç



Çilekli Sütlaç Tarifi - Çilekli Sütlaç Nasıl Yapılır - Çilekli Sütlaç Malzemeleri



Malzemeler
  • 3 kg süt
  • 15 su bardağı pirinç
  • Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
  • Takriben 15 tane çilek
  • 25 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz



Çilekli sütlaç nasıl yapılır?
  • Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun
  • 2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin
  • Kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin
  • Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın
  • Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış veya püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın
  • Sıcakken kaselere paylaştırın
Notlar
  • Eğer çilekli sütlacı aynı gün bitirmeyecekseniz, miktarını yarıya indirin Çünkü ertesi gün tadı bozulabilir
  • Pirinci ıslatıyoruz çünkü, ıslatılan pirinç pişerken çok kolay açılır
  • Pirinci ıslattığımız suyla süte ekliyoruz çünkü pirinç nişastasını suya veriyor ve bu su sütlacın kıvam almasını kolaylaştırıyor

Alıntı Yaparak Cevapla