Konu
:
Karışık Elmasiye
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Elmasiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Elmasiye
Karışık Elmasiye Tarifi - Karışık Elmasiye Yapılışı - Karışık Elmasiye Nasıl Yapılır - Karışık Elmasiye Malzemeleri
1 tane limon
4 tane sulu portakal
4 tane mandalina
2 tane elma
4 yaprak jelatin
1 tane muz
1 tane armut
2 çorba kaşığı pudra şekeri
14 tane kesme şeker
1/2 bardak vişne reçelinden elde edilen vişne suyu
Kesme şekerler portakallara sürülerek üstlerine portakal kokusunun sinmesi sağlanır, portakalların ve yarım limonun suyu sıkılıp bir kâseye süzülerek konulur
Aynı kâseye kesme şekerlerle, bir kaşık pudra şekeri konur
Jelâtin ılındıktan sonra bir kalıp soğuk su ile ıslatılır ve çok ince olmak şartı ile bir kat jöle konur
Kalıp, buzdolabına alınır
Elma ve armutların kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanarak küçük parçalara doğranır
Üzerlerine kalan bir kaşık pudra şekeri, yarım limonun suyu ve vişne suyu dökülerek hepsi karıştırılır
Buzdolabındaki jelatin iyice donunca üzer mandalina dilimleri ve muzlarla süslenir, üstlerine yine ince bir jelatin tabakası dökülüp buzdolabına kaldırılır
Elmalı karışıma, kalan soğuk jöle katılır ve iyice karış tırılır
Buzdolabındaki jöle donduktan sonra üstüne meyvel jöleli karışım dökülür ve kalıp dondurulur
Servis yapılacağ zaman kalıp sıcak suya daldırılır, yan taraflar gevşeyince ta bak başaşağı çevrilir ve kalıptan çıkarılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul