Yalnız Mesajı Göster

Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı



Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Tarifi - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Malzemeleri


Kullanılacak malzeme (8 kişi için):

8 iri armud,

1/2 küçük paket ahududu jölesi,

8 çorba kaşığı toz şekeri,

1 kahve kaşığı vanilya,

16 tane (veya şekerleme) ahududu,


Yapımı: Armutları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Sert çekirdek yataklarını da çıkardıktan sonra armutları küçük bir kaba koyun Şekerin tamamını armutların üstüne serptikten sonra bir bardak su ve vanilyayı kattıktan sonra kabı ateşe oturtun

Armutlar hafifçe yumuşayacak kadar kaynadıktan sonra kabı ateşten indirin Armutları birer küçük tabağa ikişer ikişer oturtun Her armudun ortasındaki boşluğa birer ahududu yerleştirin

Armuttan artan şurubu kullanarak jöle paketindeki tanımlamaya uyarak jöleyi hazırlayın Sonra jöleyi soğuk bir yere bırakın

Jöle soğuyup da sertleşmeye başlayacağı sırada armutların üstünü jöleyle örtün Sonra tabakları buzdolabına koyun Servis vakti bunları buzdolabından çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla