Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Üzümlü Ricotto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Üzümlü Ricotto



Elmalı Tatlı Tarifi - Üzümlü Tatlı - Tatlı Tarifi - İtalyan Tatlısı


Malzemeler


2 çorba kaşığı esmer şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 orta boy elma

1/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm

1 bardak pirinç

Yarım çay kaşığı tarçın

Bir tutam tuz

1 bardak elma suyu

4 bardak su


Tarifi


Şekeri, bir yemek kaşığı tereyağında, orta ateş üzerinde ısıtalım Elma ve üzümleri ekleyip hızlıca kavuralım


Pirinç, tuz ve tarçını katıp 2-3 dakika pişirelinı Ateşi biraz yükseltelim ve elma suyunu ilave edelim


Sürekli karıştırarak elma suyunu çektirelim, azar azar suyu ilave ederek kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edelim


Sıcak sıcak servis yapalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla