Yalnız Mesajı Göster

Elmalı ve Üzümlü Krem Brüle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı ve Üzümlü Krem Brüle



Krem Brüle Tarifi - Krem Brüle Yapılışı - Elmalı Krem Brüle Nasıl Yapılır


Malzeme


- 500 g tatlı elma (soyulmuş ve ince kıyılmış)

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- 1 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm

- 3 su bardağı çiğ krema

- 3 adet yumurta sarısı

- 1 tarçın çubuk

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 4 yemek kaşığı kahverengi şeker


Hazırlanışı


Elmaları 4 yemek kaşığı su, limon suyu ile birlikte bir kap içinde 15-20 dakika düşük ateşte pişirip elmaların ezilmelerini sağlayıp üzümleri ilave edip bir kenarda bekletiniz


Kremanın 2 bardak ve bir çeyrek bardaklık kısmını çubuk tarçın ile beraber kaynama noktasına getirip bir kenara alıp 10 dakika bekletip çubuk tarçını içinden alınız


Yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı toz şeker ile 5-6 dakika çırpınız, soluk bir sarı renk oluşuncaya kadar, sonra elle kalan 3 çeyrek bardak kremayı içine karıştırınız Yumurtalı krema karışımını daha önceden ısıtılmış kremaya karıştırıp düşük ısıda 15 dakika karışım kalınlaşıncaya kadar pişiriniz


Fırına dayanıklı sufle kaplarına elmalı karışımları bölüştürünüz Hazırlanan kremayı kaplara doldurup soğumayı bırakınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla