Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıflı Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıflı Tavuk Göğsü



Kadayıflı Tavuk Göğsü - Cevizli Kadayıf - Kadayıf Tatlısı - Basit Kadayıf Tatlısı


GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı ceviz
yarım kilogram tel kadayıf
125 gram tereyağ
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tavuk Göğsü İçin
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin


Cevizli Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi
125 gram margarini üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun kavrulduktan sonra üzerine sütü ve toz şekeri ekleyerek pişirinMikserle 5 dakika çırpın Yarım kilogram tel kadayıf ince kesilerek tavaya konulup üzerine 125 gram tereyağ üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız ceviz eklenir devamlı karıştırarak kadayıf kavrulur en son tarçını eklenir
Dikdörtgen kalıba kadayıfın yarısı altına serilip üzerine tavuk göğsünü ekleyin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerine koyup yayın
Soğuk olarak tatlınızı servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun~~



Alıntı Yaparak Cevapla