Konu
:
Fındıklı Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Güllaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Güllaç
güllaç nasıl yapılır - fındıklı kakuleli güllaç
Malzemeler
* 5-6 adet Güllaç yufkası
* 4 su bardağı (1 litre) süt
* 1
5 su bardağı şeker
* Yarım çay kaşığı toz kakule
* 1
5 su bardağı dövülmüş fındık
* 1/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
* 5-10 adet vişne
Yapılışı
Süt, toz kakule ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Ateşten alıp ılınmasını bekleyin
Servis tabağınız (ben 24 cm çapında yuvarlak cam pyrex kullandım) boyutlarında bir güllaç yufkasını tabağın en altına yerleştirip bir kepçe sütlü karışımdan üzerine gezdirin
İlk yufkadan artan parçaları da üzerine yayıp tekrar sütlü karışımdan gezdirin
Bunun üzerine bir güllaç yufkası daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın
Ardından 1 su bardağı dövülmüş fındığı serpip geriye kalan güllaç yufkaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Arta kalan sütü de tepesine döküp buzdolabında soğumaya bırakın
Geriye kalan yarım su bardağı dövülmüş fındık, antep fıstığı ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul