Konu
:
Cevizli Bohça
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Bohça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Bohça
Cevizli Bohça Tarifi - Cevizli Bohça Nasıl Yapılır - Cevizli Bohça Malzemeleri
Cevizli Bohça
1 su bardağı erimiş margarin
6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbeti hazırlayın
Bir tencereye su ve şekeri alın kaynatın
Koyulaşdığında limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın
Hamur yoğurma kabına unu ilave edin ve ortasını havuz gibi açın sıvıyağı, eritilmiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp yoğurun
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparaıp elinizle bastırarak avuç içinde veya düz bir zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın
Ortalarına ceviz içi yerleştirin
2 ucunu üstüste birleştirip yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerinde gezdirin
Şerbeti çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul