Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Tiramisu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Tiramisu



Portakallı Tiramisu tarifi - Portakallı Tiramisu yapilisi - tiramisu tarifleri

Malzemeler:


15 paket kedi dili bisküvisi

1 adet portakal

1/2 portakal kabuğu (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam saf vanilya (aktarda bulabilirsiniz)
Kreması İçin:


1 paket labne peyniri

1/2 litre süt

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

15 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:


1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin




2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın




3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın




4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın


5 Eğer benim gibi porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz




6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm




7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz




Afiyet olsun…


ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla