Yalnız Mesajı Göster

Binbirçeşni Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Binbirçeşni Tatlısı




malzemeler:

aşure için:

2 su bardağı aşurelik buğdayı, yarım su bardagı kurufasulye ve nohutu bırgece oncesınden ıslıyorum ertesı gun hepsını ayrı yumusayana kadar bısırıyorum bugdayın ıcıne fasulye ve nohutu suzerek ılave edıyorum yarım cay bardagı pırıncı eklıyorum suyu az ıse bıraz kaynar su eklıyorum

kaynatıyorum 2 su bardagı seker eklıyorum seker mıktarını arttırabılırsınız kaynatıyorum kıvama gelınce 2 çorba kaşığı kadar portakal kabugu ve kayısı kucuk dogranmıs olacak

kus uzumu, yarım cay kasıgı tarcın, 4 adet karanfıl, ve fındığı, badem cevız eklıyorum karıstırıyorum bıraz kaynasın altını kapatıyorumpandıspanya tarıfı burda
sakızlı muhallebi için:


50 gr margarin

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı pirinçunu

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşğı toz damla sakızı

750 ml süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

biraz tarcın


suslemeye :

1 paket tart jölesı

fındık,badem, kayısı , uzum vb

tarçınyapılışı:


un, pirinçunu, nişasta sekeri sut ılavesı ıle karıstırın karıstırarak pısırın kaynamadan damla sakızı ılave edın karıstırın pıstıkten sonra yagı ve tarcını ılave edın cırpın ılıyınca kullanın

Tatlının yapımı:


pandıspanyayı 3 pata ayırın kelepcelı kalıbın dıbıne yaglı kagıt serin pandıspanyanın bır patını yerlestırın uzerıne ılımıs 2 kepçe asure ılave edın onun uzerıne ıkıncı pandıspanya patını yerlestırın tekrar ıkı kepce ılık muhallebıden dokun yavaşça duzeltın en son pandıspanya patını yerlestırın dolapta sogutucuda 1 gece bekletın

ertesı gün üstüne hazırladıgınız tart joleyi sürün ve süsleyın kelepcelı kalıbın kenarlarına çakmakla vb ıle ısıtın dıkkatlıce açın servıs tabagına alın

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla