Konu
:
Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı
tel kadayıf nasıl pişirilir - kadayıf şerbeti nasıl yapılır - cevizli tel kadayıf tarifi - kadayıf şerbeti nasıl dökülürMalzemeleri:
· 1kg
tel kadayıf
· ¾ sana yağı
· 3 su bardağı şeker
· 3,5 su bardağı su
· 1 dilim limon
· 1 su bardağı kırılmış ceviz
Yapılışı:
Öncelikle tepsi yağlanır
Kadayıfların hepsi tepsiye koyulur
Yağ ocakta bir tavada eritilip kadayıfların üzerine dökülür ve elle karıştırılarak harman yapılır
Kadayıflar bir fincanın içine doldurulur ve tepsiye ters çevrildiğinde top top şekiller elde edilir
Orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır
Sonra fırından çıkartılır
Kadayıf şerbetinin yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede karıştırılarak kaynatılır
Şerbet kaynadıktan sonra içine limon atılır
Kadayıflar soğuyup şerbet kaynadıktan hemen 2-3 dakika sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür
Cevizler üzerine serpilir
Tepsinin üstü başka bir tepsiyle kapatılır ve dinlenmeye bırakılır
1 saat sonra kadayıfınız servise hazırdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul