Yalnız Mesajı Göster

Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı



tel kadayıf nasıl pişirilir - kadayıf şerbeti nasıl yapılır - cevizli tel kadayıf tarifi - kadayıf şerbeti nasıl dökülürMalzemeleri:


· 1kg tel kadayıf

· ¾ sana yağı

· 3 su bardağı şeker

· 3,5 su bardağı su

· 1 dilim limon

· 1 su bardağı kırılmış ceviz


Yapılışı:


Öncelikle tepsi yağlanır Kadayıfların hepsi tepsiye koyulur Yağ ocakta bir tavada eritilip kadayıfların üzerine dökülür ve elle karıştırılarak harman yapılır


Kadayıflar bir fincanın içine doldurulur ve tepsiye ters çevrildiğinde top top şekiller elde edilir Orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra fırından çıkartılır



Kadayıf şerbetinin yapılışı:


Şerbet için şeker ve su bir tencerede karıştırılarak kaynatılırŞerbet kaynadıktan sonra içine limon atılır Kadayıflar soğuyup şerbet kaynadıktan hemen 2-3 dakika sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür


Cevizler üzerine serpilir Tepsinin üstü başka bir tepsiyle kapatılır ve dinlenmeye bırakılır 1 saat sonra kadayıfınız servise hazırdır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla