Konu: Paluza
Yalnız Mesajı Göster

Paluza

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paluza



Niğde Mutfağından – Paluza – Paluza Malzemeleri – Paluza Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


1 su bardağı toz şeker,


1 su bardağı nişasta,


1 su bardağı pekmez,


9 bardak su, ceviz içi

YAPILIŞI:


Tüm malzemeler soğukken bulamaç haline getirilir Tencere kısık ateşe oturtulup, topaklandırılmadan karıştıra karıştıra pişirilir Koyulaşınca göz göz patlamaya başlayacaktır Ateşten alınır Arzuya göre tek tek ıslatılmış kâselere veya düz bir tepsiye boşaltılarak soğuması beklenir Karelere kesilip üzerine taze ceviz serpilerek servis yapılır

Not: Köfterin taze iken yenilen bir çeşididir

Alıntı Yaparak Cevapla