Konu
:
Paluza
Yalnız Mesajı Göster
Paluza
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paluza
Niğde Mutfağından – Paluza – Paluza Malzemeleri – Paluza Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı pekmez,
9 bardak su, ceviz içi
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler soğukken bulamaç haline getirilir
Tencere kısık ateşe oturtulup, topaklandırılmadan karıştıra karıştıra pişirilir
Koyulaşınca göz göz patlamaya başlayacaktır
Ateşten alınır
Arzuya göre tek tek ıslatılmış kâselere veya düz bir tepsiye boşaltılarak soğuması beklenir
Karelere kesilip üzerine taze ceviz serpilerek servis yapılır
Not:
Köfterin taze iken yenilen bir çeşididir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul