Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Ekmek Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Ekmek Tatlısı



Çilekli Ekmek Tatlısı Tarifi - Çilekli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Ekmek Tatlısı Malzemeleri
Çilekli Ekmek Tatlısı


10 dilim ekmek

1 su bardağı tereyağı

1 kg çilek

15 su bardağı su

5 su bardağı şeker


Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız

Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz

Ekmekleri bir tepsiye diziniz

Çilekleri ayıklayıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz

Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız

Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz

Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz

Kalan çilek suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz

Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz Soğuyunca ikram ediniz


Not: Kış aylarında aynı tatlı çilek reçeliyle yapılır Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla