Konu
:
Şokellalı Krema Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şokellalı Krema Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şokellalı Krema Tatlısı
Şokellalı Krema Tatlısı - Şokellalı Krema Tatlısı Yapılışı - Şokellalı Krema Tatlısı Taridi - Şokellalı Krema Tatlısı
Malzemeler
500 gr
kaynar süt
4 yumurta sarısı
100 gr
toz şeker
50 gr
kakao
6 yaprak jelatin
500 gr
vurulmuş krem şantiye
Hazırlanışı
Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız, 8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız
Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız
Dev-rilmemeleri için birer komposto kasesine otur-tunuz
İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz
250 gr
olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz
Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşınca-ya kadar iyice vurunuz
Ateşten alıp vurarak soğutunuz
Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz
Sonra portaka-lın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz
Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şantiyeyi ve krem şantiyenin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul