Konu
:
Osmanlı Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Baklavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Baklavası
Osmanlı Baklavası Tatlısı - Osmanlı Baklavası Yapılışı - Osmanlı Baklavası Tarifi - Osmanlı Baklavası
Malzemeler
Hamuru için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kilo süt
• 50 gr tereyağı
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yumurta,
• 5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 250 gr tereyağı İçi için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kg süt
• 50 gr
tereyağı
• Vanilya
Hazırlanışı
1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır
Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur
2- Hamur ikiye bölünür
Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir
Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır
3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır
Aralarına nişasta konur
Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır
Tepsiye yerleştirilir
Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür
4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir
Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir
5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,
baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür
Kızgın fırına verilir
Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır
Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir
Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir
Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır
7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul