Konu
:
Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı
Kaymaklı Yufka Tatlısı Hazırlanışı - Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı Tarifi - Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı Yapılışı
MALZEME
2 adet tuzsuz yufka
1 su bardağı kırılmış ceviz içi 4 kaşık kaymak
2 adet çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı yeşil fıstık kırığı 1 kahve fincanı bal
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su
1 çimdik vanilya
1 çay kaşığı limon (rendelenmiş)
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Bir tencereye hepsini koyup kaynatalım ve soğumaya birakalım
Kaymağın dört tatlı kaşığı kadarını bir kaba koyduktan sonra geri kalan kaymakla cevizi karıştırıp harç yapalım
Yufkayı tamamen açalım
Baştan aşağı ve yandan yana keserek altı parçaya bölelim
Geniş kısmına birer tatlı kaşığı kaymaklı harç koyalım ve yufka-nın yan kısımlarını katlayarak sigara böreği gibi saralım
Çırpılmış yumurtaya uç kısmını batırarak yapıştıralım
Tamamını yapıştırdıktan sonra sıvıyağı bir tavaya koyup kızdıralım
Sararmış yufkaları yağın içine atarak nar gibi kızartıp soğumuş şuruba atalım
Üç dkika şurupta kurutarak bir kaba dökelim
Servis tabağına dizip balı tatlının üzerine dökelim
Kaymağı ufak parçalara bölerek üzerine koyalım
Yeşil fıstığı serpip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul