Konu
:
Kayısılı Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Profiterol
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Profiterol
Kayısılı Profiterol Tarifi - Kayısılı Profiterol Yapılışı
Malzemeler :
1 Kg
Kayısı
1 Su B
Toz Şeker
Kreması İçin:
2 Su B
Süt
3 Çorba K
Toz Şeker
1 Çorba K
Nişasta
1 Çorba K
Söke Un
1 Paket Vanilya
Sosu İçin:
2 Su B
Süt
2 Çorba K
Toz Şeker
1 Tatlı K
Söke Un
1 Tatlı K
Nişasta
1 Çorba K
Kakao
Hazırlanışı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın
Büyük bir tencereye alın
Üzerine toz şekerini ilave edin
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin
Pişince soğumaya bırakın
Küçük bir tencereye sosu için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyun
Soğukken çırpma teliyle karıştırın
Ayrı bir küçük tencereye kremasını hazırlarken; sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyun ve yine soğukken karıştırın
İki tencereyi de ocağa alın ve karıştırarak pişirin
İkisinin de kıvamı koyulaşıp kaynayınca altlarını kapatın ve soğutun
Soğuyan kayısıları servis tabağına dizin
Kremayı şanti torbasına doldurun ve kayısıların çekirdek yuvalarına sıkın
Son olarak da soğuyan çikolata sosu üzerine dökün
Pirinç yeşil fıstık dökerek süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul