Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Taş Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Taş Kadayıf



Taş Kadayıf Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf - Taş Kadayıfının Yapılışı - Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi
12 adet taş (yassı) kadayıf


1 su bardağı dövülmüş ceviz içi


2 tatlı kaşığı tarçın



Kızartmak için;


1 su bardağı sıvıyağ


3 adet yumurta



Şurubu için;


1 su bardağı pekmez


1 su bardağı toz şeker


5 su bardağı su



Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın


Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın Bir cam kabasoğuk su doldurup bekletin


Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın


Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın


Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp 3 dakika kaynatın


Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla