Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Sarma Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Sarma Tatlı



Kayısılı Sarma Tatlısı Tarifi - Kayısılı Sarma Tatlısının Yapılışı


Malzemeler


1 su bardağı kuru kayısı

6 adet taze kayısı

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı esmer şeker

2 adet orta boy armut

1 yemek kaşığı yumuşak margarin

8 adet baklava yufkası


Üzeri için,


1 adet yumurta sarısı

Pudra şekeri


Hazırlanışı


1 Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın

2 Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın

3 Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin

4 Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın

5 Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin

6 Margarini eritin

7 Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin

8 Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin

9 Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın

10 Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün

11 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin

12 Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin

13 Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla