Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Ştrudel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ştrudel











Gereken
Malzemeler:

Hamuru
İçin:

150 gram (1 + çeyrek su bardağı) un

1 çay kaşığı
tuz

1 yumurta (hafifçe
çırpılmış)

yarım su bardağı ılık su

15 gram (1 çorba kaşığı)
tereyağı (eritilmiş)



Harcı İçin:

1 kilo
vişne (yıkanmış, her biri 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri
çıkarılmış)

60 gram (1/4 su bardağı) şeker

1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)


60 gram (yarım su bardağı) badem (kıyılmış)

60 gram(4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)


60 gram (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş)



Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta
boy bir kaseye eleyiniz Ortasını havuz biçimi açıp,
yumurta, su ve ısıtılmış yağı katınız


Spatulayla ya da parmaklarınızla havuzun içindeki harçları

karıştırınız Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş unu da yedirmeye

başlayınız Bütün un karışınca, hamuru unlanmış tezgaha alıp 10 dakika,

pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurduktan sonra, top yapınız


Kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız Top

halindeki hamuru kaseye yerleştiriniz Temiz ve nemli bir bezle kasenin

üstünü örtüp, ılık ve esintisiz bir yerde yarım saat bekletiniz Bu

arada harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede
vişne, şeker,
limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademleri karıştırıp, bir kenara
bırakınız

Tezgahın üstüne büyük, temiz bir örtü yayıp, hafifçe
unlayınız Hamuru
örtünün üstüne koyup, merdane ile harcı yufka inceliğinde
açınız

Yufkayı elleriniz üstüne alarak kağıt inceliğine gelinceye kadar

dikkatlice çekiştiriniz (Hamurda 2-3 küçük delik açılmasının bir

sakıncası yoktur) Hamurun kenarlarını makasla düzeltiniz

Önce
fırınınzı yüksek sıcaklığa (230''C) getirip, ısıtınız

Tepsinizi
alüminyum kağıtla kaplayınız

Yağın yarısını fırçayla hamurun üstüne
sürüp, dövülmüş bademi
serpiniz

Vişne karışımını hamurun üstüne uzun bir şerit halinde
(hamurun size
bakan kenarının 7,5 cm ötesinden başlayarak öbür uca 5 cm
yaklaşana
kadar) kaşıkla seriniz

Bezi kaldırarak hamuru vişneli
harcın üstüne rulo halinde
sarıp, uçlarını birleştiriniz Kalan 2 çorba
kaşığı tereyağla hamuru
yağlayınız Keskin bir bıçakla ştrudel rulosunu
fırın tepsinize sığacak
büyüklükte parçalara kesip, parçalan tepsiye
yerleştiriniz

Tepsiyi
fırının orta katına sürüp, 10 dakika pişiriniz Sıcaklığı
düşürüp 20 dakika
daha, ştrudel kıtır kıtır olup pembeleşinceye kadar
pişiriniz


Tepsiyi fırından alıp, ştrudeli dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla