Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kremalı Profiterol

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kremalı Profiterol



Kabak Kremalı Profiterol Tarifi - Kabak Kremalı Profiterol Yapılışı - Kabak Kremalı Profiterol Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabak Kremalı Profiterol

Malzeme Listesi:


Hamuru İçin:


2 Su B Su

2 Su B Un

2 Küp Şeker

2 Çorba K Margarin

1 Fiske Tuz

4 Yumurta


Kreması İçin:


4 Su B Süt

1 Su B Tozşeker

3 Çorba K Un

1 Çorba K Nişasta

1 Paket Vanilya

1 Kase Kabak Püresi

Sosu İçin:

1 Su B Tahin

Pişirdiğimiz Kremadan 4 Çorba K

Kıvam Ayarlamak İçin Süt


Üzeri İçin:

Ceviz


Hazırlanışı:


Şeker, su, bir fiske tuz ve margarini tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Yağ eridikten sonra unu döküp sürekli karıştırarak pişiriyoruz Koyu bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz


Ocağın üzerinden alıp karıştırma kabına koyuyoruz Ilık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz Şanti torbasına dolduruyoruz Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derecede fırının kapağını açmadan pişiriyoruz Piştikten sonra 10 dakika fırının içinde dinlendiriyoruz Fırından çıkarttıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz


Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırıyoruz Ocağın üzerine alıyoruz Şeker eridikten sonra un, ve vanilyayı ekliyoruz En son nişastayı katıp koyup bir kıvam alana kadar pişiriyoruz


Krema soğuduktan sonra kabak püresini ekleyip mikser ile karıştırıyoruz Kremadan 4 çorba kaşığı ayırıyoruz Geri kalan kısmını şanti torbasına doldurup hamurların içine dolduruyoruz


Servis tabağına diziyoruz Sosu için, tahin, ayırmış olduğumuz krema ve akışkan bir kıvam sağlamak için süt döküp mikser ile çırpıyoruz Profiterollerin üzerine döküyoruz


En üste toz ceviz serpip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla