Konu
:
Kabak Kremalı Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kremalı Profiterol
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kremalı Profiterol
Kabak Kremalı Profiterol Tarifi - Kabak Kremalı Profiterol Yapılışı - Kabak Kremalı Profiterol Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabak Kremalı Profiterol
Malzeme Listesi:
Hamuru İçin:
2 Su B
Su
2 Su B
Un
2 Küp Şeker
2 Çorba K
Margarin
1 Fiske Tuz
4 Yumurta
Kreması İçin:
4 Su B
Süt
1 Su B
Tozşeker
3 Çorba K
Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Paket Vanilya
1 Kase Kabak Püresi
Sosu İçin:
1 Su B
Tahin
Pişirdiğimiz Kremadan 4 Çorba K
Kıvam Ayarlamak İçin Süt
Üzeri İçin:
Ceviz
Hazırlanışı:
Şeker, su, bir fiske tuz ve margarini tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz
Yağ eridikten sonra unu döküp sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Koyu bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz
Ocağın üzerinden alıp karıştırma kabına koyuyoruz
Ilık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz
Şanti torbasına dolduruyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırının kapağını açmadan pişiriyoruz
Piştikten sonra 10 dakika fırının içinde dinlendiriyoruz
Fırından çıkarttıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz
Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırıyoruz
Ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sonra un, ve vanilyayı ekliyoruz
En son nişastayı katıp koyup bir kıvam alana kadar pişiriyoruz
Krema soğuduktan sonra kabak püresini ekleyip mikser ile karıştırıyoruz
Kremadan 4 çorba kaşığı ayırıyoruz
Geri kalan kısmını şanti torbasına doldurup hamurların içine dolduruyoruz
Servis tabağına diziyoruz
Sosu için, tahin, ayırmış olduğumuz krema ve akışkan bir kıvam sağlamak için süt döküp mikser ile çırpıyoruz
Profiterollerin üzerine döküyoruz
En üste toz ceviz serpip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul