Konu
:
Trabzon Burmalısı
Yalnız Mesajı Göster
Trabzon Burmalısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Trabzon Burmalısı
Trabzon Burmalısı tarifi - Trabzon Burmalısı malzemeleri - Trabzon Burmalısı yapılışı
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı su
alacağı kadar un
1/2 kg kavrulmuş-dövülmüş fındık
1/2 kg nişasta
1 kg toz şeker
6 bardak su (şerbet için)
yarım limon suyu (şerbet için)
250 gr tereyağı
Yapılışı
Önce yumurta, su, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15 dakika yoğrulur
(kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Hamur yapılır, daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 saat dinlendirilir
Dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır
Açılan hamur ikiye katlanır, içine dövülmüş fındık serpilir
Geniş yerinden çubuğa sarılır ve elle hafif büzülür
Çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir, tepsiye dizilir
Tereyağı eritilip üzerine dağlanır
Kızgın fırında hafifçe pembeleşinceye adar pişirilir
Soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetle ballandırılır
Soğuk olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul